1984-02-06 Hey (Asım Can Gündüz) 1

Asım Can Gündüz

Asım Can Gündüz’ün 29 Ocak’ta verdiği konserin Hey dergisinde bulduğu yankı. Okuyamayanlar için bu sayfadaki yazılar:

“One, Two, Three, Dört, Beş Allah Allah!..”
İlk bölümü “Yumuşak ve Tatlı” ikinci bölümü “Allah ne Verdiyse” adı verilen Rock konserinde, Asım Can, vücudunun çeşitli yerlerinde dudak izleriyle sahneye çıktı.

Merhaba Türkiye
Artık bizde de Rock var
Hep beraber ileriye
One, two, three, dört, beş
Allah Allah!..

Asım Can Gündüz ve Ambulans’ın “Gençliğin … üzerine” (davetiye ve biletlerin üzerinde bu sözler vardı) Spor ve Sergi Sarayı’nda düzenlediği solo konserin 2. bölümü bu sözlerle başlıyor. Bizim 2. bölüm dediğimize bakmayın. Asım Can Gündüz “Allah ne verdiyse” diye adlandırmış bu bölümü. “One, two, three, dört, beş! Allah Allah!..” sözleri ile başlayan “Allah ne verdiyse” bölümü devam ediyor.

Asım Can, gitarla biraz kaptırdıktan sonra (Bu emprovize yapmak, yani doğaçtan çalmak anlamına geliyor) “Hakaan!.. Girsene biraz! (Gitarist Hakan Beşer kaptırıyor) Söyleyin, kendinizi nasıl hissediyorsunuz?..”

Salonu dolduran 4 binden fazla genç: “Yeaaah!”. Asım Can Gündüz: “İşte, işte Rock budur!”

Tribünleri dolduran gençler arasında oturan, hemen hemen yok gibi. Ayağa kalkmış, el ele tutuşup sallanıyorlar. Çoğu bulcinli ve başı bantlı. Yaşları 15-19 arasında. Küçümsenmeyecek bir bölüm de, kolları, yakaları …, göğüslerinde beş-on değişik Rock grubunun rozeti bulunan, siyah deri ceketler giymiş.

Sürdürüyor Asım Can: “Hoşgeldiniz kardeşlerim benim dünyama / Hep beraber dans edelim çılgınca!”

Boyunlarında ve bileklerinde zincirler… (devamı sonraki sayfada)

Yorum yap: