Parmağınız veya fare imleciniz ile sağa-sola kaydırarak olaylar arasında geçiş yapabilirsiniz.
1982-11 Gong (Devil)
,
20 Kasım 1982

Devil Konseri

17 Kasım tarihli GONG ile beraber girilince yüzde 20 indirim kazanılan Devil konseri bugün gerçekleşti.

Devil’ın 20 Kasım 1982’deki konserine Gong dergisi bir nevi ucuzlatıcı davetiye işlevi görüyordu. Neden “Yerli KISS” mevzusuna bu kadar takmışlar bilinmez Haberin tam metni şu şekilde:

,
26 Haziran 1982

Omega Konseri

O yılın İstanbul Festivali kapsamında gelen grup Türkiye’deki ilk yabancı rock konserlerinden birini verdi. Aslında bu konser uzun süre bilinen ilk yabancı rock konseri olarak anlatıldı, ancak 60’lar ve 70’lerden Earth & Fire, Embryo ve The Four Pennies gibi grupların performansları bu unvanın Omega’dan alınmasına sebep oldu. Yine de şöyle demek mümkün: 1980 sonrasında rock dinleyen neslin izlediği ilk yabancı konserdi Omega’nın İstanbul konseri.

5 Haziran 1982

Echo Konseri

Mavi Sakal’ın Mavi Sakal olmadan evvel, Echo iken verdiği konser.

1982-05-22 Ra
22 Mayıs 1982

Ra Konseri

Arkadaki alüminyum enstalasyon ile dikkat çekiyordu. Bu konser grubun Karaca Somer ile verdiği son konser oldu.

,
6 Mart 1982

Egzotik Band Konseri

Grubun menajerliğini üstlenen Orhan Ümmetoğlu ve Kadirbeyoğlu Holding için Fitaş Sineması yeterince prestijli bir yer değildi, 6 Mart için Şan Sineması’nı ayarladılar. Ses dergisinde çıkan habere göre grubun çaldığı şarkılar şöyleydi: “Fantazi”, “Kördüğüm”, “Sultan’s Dance”, “Doğuş”, “Sakat”, “Vibrations”, “Blues”, “Rock’n Roll”, “Hani Bana Söz Vermiştin”, “Sarı Yuvarlak”, “Hey Başlasana”. Yine aynı haberde Egzotik Band’in Ankara konserinin dışında Bursa, İzmir ve Adana’da da çaldığı yazıyor. Grubun kariyerinde Bursa ve İzmir konserlerinin de olduğu biliniyordu ancak 30 Mayıs 1981 ile 6 Mart 1982 arasında hangi ara bu konserlerin verildiği bilgisi yok.

27 Şubat 1982

Egzotik Band Haberi

Egzotik Band’in 1982’de yapacaklarından bahseden bir haber. Hangi dergi olduğunu bilmiyoruz ancak kenardaki yıldızlardan Hey dergisi olduğunu zannediyoruz.

1982-01-31 Ra (Hodri Meydan Kültür Merkezi)
31 Ocak 1982

Ra Konseri

Ra’dan önce Burak-Onur-Ercan üçlüsü sahneye çıktı. Bu grubun Onur ve Ercan’ı daha önce Geniş Açı grubunda Halil Bal ile birlikte sahne almıştı. Mart 1982’de Ercan’ın Geniş Açı’ya dönmesi üzerine gruba katılan Serdar ile birlikte grubun adı Burak-Onur-Serdar (BOS) olarak değişti. 31 Ocak’ta Hodri Meydan Kültür Merkezi’nde Ra’nın öncesinde çıkan Burak-Onur-Ercan, “Es”, “Büyük Candy”, “Korkak”, “Baby Baby” ve “Eşşek” adlı şarkılarını seslendirdi. Ardından sahneye Sabih Cangil, Altan Üze, Karaca Somer, Erhan Akhan ve ikinci gitarcı olarak Faruk Kurtulmuş’tan oluşan kadrosuyla çıkan Ra seyirciyle güzel bir iletişim kurdu, “Overture”, “Fool Fool”, “Ordinary Joys”, “Same Days”, “The Wizard”, “Sosyete” ve “Rock Fever” isimli şarkıları ile seyirciler coşkulu dakikalar yaşadı. Ancak bu çaldıkları şarkılar repertuarlarının sadece yarısıydı. Performanslarını, salon programında tiyatro oynatılma saatinin gelmesi gerekçesiyle yarıda kesmek zorunda kaldılar.

24 Ocak 1982

Asım Can Gündüz Konseri

Asım Can Gündüz ve Ambulans’tan önce sahneye Levent Baki yeni grubu Kavimhan ile çıktı. Folklorik sahne kostümüyle seyircilerin karşısına çıkan ve esasen o dönem arabeske meyleden Ersen Dinleten’in Dadaşlar grubu üyelerinden oluşan Kavimhan, o sıralar mecburen Almanya’da olan Cem Karaca’nın yokluğunu doldurmayı amaçlıyordu. Levent Baki’yi 30 Mayıs 1981 konserindeki putları yıkan performansıyla tanıyan izleyiciler için Levent Baki’nin bu imajı ve müzik tarzı bir sürpriz oldu. Diğer bir deyişle, Levent Baki ile yeni dalganın yollarının ayrıldığını bu konser belgeledi.

Boğaziçi Üniversitesi konserinden ziyade, Lunapark Gençlik Müzikholü’nde gerçekleşen bu konser ile birlikte Asım Can Gündüz adını Türkiye’deki rock müzik takipçilerine duyurmaya başladı.

1982-01-22 Egzotik Band (Ankara)
22 Ocak 1982

Egzotik Band Konseri

Egzotik Band Ankara’da 22 ve 23 Ocak tarihlerinde Amerikan Kültür Merkezi salonunda toplam 3 adet konser verdi. 22 Ocak’ta Egzotik Band’in Ankara seyircisine verdiği ilk konser o güne kadarki en coşkulu seyirci performanslarından birine sahne oldu. Grup üyeleri Ankara’daki dinleyicilerin coşkusundan çok etkilenmişti. Bu konserde Sabahattin Taşdöğen, yüksek notalarına çıkamadığı şarkılarda kulise geçti, bu şarkıları Ercan Birol söyledi. “Hani Bana Söz Vermiştin” ile başlayan bu bölümde Ercan Birol bir anda Deep Purple’dan “Smoke on the Water” şarkısının girişini çaldı. Grup elemanları için sürpriz olan bu durum, seyirciler için coşkunun tavan yapmasını sağladı. Yine de bozuntuya vermeden, provası yapılmadığı halde doğaçlama bir şekilde bu şarkıyı iki defa çaldı Egzotik Band. Sonlara doğru Sabahattin Taşdöğen sahneye geri döndü, “Hey Başlasana” şarkısını söyleyip matine konserini bitirdi. Suarede tekrar sahneye çıkan grup bu sefer bambaşka bir seyirci profiliyle karşılaştı. Aralarında Ankara Başsavcısı’nın da bulunduğu kravatlı seyircilerin içerisinde Amerikan Büyükelçiliği’nde çalışan bir başkatip yardımcısı sahnenin kenarında yaptığı dans ile göz doldurdu.

Askerlik hizmeti için gruptan geçici bir süre ayrılan Sefa Ulaştır’ın yerine davulda gruba Edirdahan’dan Derya Elver eşlik etti. 

Bu sıra bitti. Tekrar sıralayalım: Baştan sona Sondan başa