Hazy Hill
Kuruluş yılı: 1988
1988’in yaz aylarında Barış Tarımcıoğlu (gitar), Ufuk Önen’i (gitar ve vokal) gruba dahil etme çabalarında başarılı oldu ve Ekim Can Bayram (bas) ile Gültekin İrengün (davul) dörtlüsü olarak Hazy Hill, nihayet sonbaharda stüdyo çalışmalarına başladı. İlk konser Aralık 1988’de, toplam yedi grubun sahne aldığı bir etkinlikti. Hazy Hill en son çıktı, o zamanlarda en son çıkmak seyirci açısından dezavantajlıydı. Nitekim çok az kişiye çaldılar fakat bunu umursamadılar ve daha iyi olacaklarına inandılar.
“Daha iyisi” Hazy Hill’in hep hedeflediği bir şeydi. Yayınladıkları ilk demo “Murky Bedlam” (1990) toplamda on altı kanala kaydedilmişti ve baskısı fotokopi değil, çift renk ofset baskıydı. Yani ortalama bir demo için fazlasıyla kaliteliydi. 1992’deki ikinci demo “Fan of Your Fancy” bu defa upuzun açılır bir kartonete sahipti, grubun renkli fotoğrafları basılmıştı. Yurtdışıyla temaslar halinde oldular, Avusturya’da ve Almanya’da konserler verdiler. 1995’te ODTÜ’de veda konserlerini verdikten sonra şansını İngiltere’de deneyen grup, plak şirketlerinin thrash metali artık demode görüyor olmasından ötürü aradığını bulamadı ve dağılmayı tercih etti.
Bu arada o ilk konsere çıkan ekip ile veda eden ekip yarı yarıya farklıydı. 1991 civarında Gültekin İrengün yerine Metin Atahan gelmişti. Daha sonra davula daimi olarak Mete Kuteş geçti. 1993’te bir dönem grup üç kişi sahneye çıktı çünkü Barış Tarımcıoğlu gruptan kopmuştu. Hazy Hill tekrar dört kişi olduğunda eksik parçayı Dark Phase grubundan Zafer Altundağ tamamladı.
Grup 1995 sonrası dinleyicilerinin zorlamasıyla birtakım kayıt ve konserlere devam etti. Mesela daha önce kaydedilip yayınlanmamış olan “Torchin’ the North Pole” demosu 1998’de Zihni Müzik’ten yayınlandı. 2000 yılında birkaç konser veren grup, yeni kayıtlarla birlikte daha önce yayınladığı üç demoyu içeren “8800” adlı uzun albümünü yayınlama imkanı buldu.
İki on yıllık dönemin ardından nihayet 2019 yılında bas gitarda Yudum Sürmeli ile birlikte çalışmalara geri dönen Hazy Hill, 2020’de aradığı konser imkanını koronavirüs sebebiyle ertelemek zorunda kaldı. 6 Ağustos günü İstanbul’da konseri duyurulan grup, iki üyesinin koronavirüs kapması sebebiyle yine sahneye çıkamadı. Grubu hasretle bekleyen dinleyiciler, bekledikleri performansa nihayet 15 Ekim’de, Ankara’da kavuştu.
Grubun stüdyo diskografisi: “8800” (2000)
Dead Army Boots, Export, Hazy Hill konseri
Lee ve Genç FM sponsorluğunda “1. Anadolu Üniversitesi Rock Şenliği” başlığıyla Yeni Sinema’da organize edilen konserde Export, önceki yaz Ataköy Marina’da Sabah gazetesi organizasyonunda yer aldıktan sonra ilk defa performans sergiledi. Sahneye Okay Gökçen (vokal), Tufan Yağmurdereli (gitar), Mehmet Kilimci (gitar), İsmail Kilimci (davul) ve Ercüment Çakıcı (bas) beşlisiyle çıkan Export, yer yer heavy metal sertliğinde çaldıkları hard rock parçalarıyla seyirciyi pogoya boğarken, sahneye çıkıp kalabalığın üzerine atlayan seyirciler de salondaki coşkuyu katladı. İlk konserine çıkan punk grubu Dead Army Boots ise agresif performansıyla yüksek tansiyonu havada tuttu. Tarkan Könü (vokal) ve Okan Könü (davul) kardeşlerin kurduğu grupta ayrıca Okan Yurdbulan (gitar), Aşkın (bas) ve Metin (vokal) bulunuyordu. Dead Kennedys grubundan “California Uber Alles” yorumuyla başlayan grup, Sex Pistols’dan “Anarchy in the UK” ile devam etti. Exploited’dan ise “Insanity” ve “I Believe in Anarchy” şarkıları icra edildi. Yabancı gruplardan çaldıkları şarkıları Tarkan Könü seslendirirken, Türkçe yazdıkları kendi şarkılarını Metin söylüyordu. İcra parça çalmak planlarında yoktu ancak süreleri son anda kırk beş dakikadan yirmi beş dakikaya indirilince önden bu şarkıları çalmaya karar verdiler. Yine de kendi şarkılarını seslendirme imkanı bulmuşlardı. Sahneye son olarak Hazy Hill bir kere daha üç kişi çıktı. Barış Tarımcıoğlu’nun gruptan ayrılışı artık kesinleşmişti.
Hazy Hill Almanya konseri
Langenfeld’deki konsere Hazy Hill’in yanı sıra iki tane yerel grup yazılmıştı. Hard rock tarzında çalan Dante’s View ile brutal vokalli thrash metal grubu Black Insanity, Hazy Hill’den önce çıktı. Dante’s View vokalisti Björn, Laneth yazarı Aysın Önen’e göre Axl Rose kopyası idi ve grubun müziği de Guns N’ Roses’a oldukça benziyordu . Diğer iki gruba ayak uydurmak için en hızlı şarkılarını çalan grup, “Nowhere’s World” adlı CD’lerindeki şarkılara ağırlık verdi. Black Insanity Martin Behmersburg (gitar ve vokal), Jüger Kuhles (gitar), Robert Gumilar (bas) ve Hakan Topçu (davul) formasyonuna sahipti. O zamana dek yayınladıkları “Nightmare Collections”, “The Suffer” ve henüz çıkmamış olan “Desaster Forever” demolarından şarkılar çalan grubun sahne performansı oldukça iyiydi. Saatler 23:00’ı gösterdiğinde ise sahneye nihayet Hazy Hill, o dönem standart olduğu gibi üç kişi çıktı. “No Traces Left” ile konseri açan grup “Murky Bedlam”, “Fear and Sorrow”, “Irony Inside”, Friendly August Sun”, “Nothing”, “Point Blank”, “Over and Over”, “No New Tales”, “I’m a Killer”, “FTA”, “Gallows”, “Black Dogs” ve “Burning Shades” şarkılarını çaldı. Sahneden indikten sonra geri gelip “Slow Suicide” adlı şarkısını çaldıktan sonra grup seyircilere imza dağıtma imkanı buldu. Bu arada seyirci sayısı çok fazla değildi çünkü aynı akşam aynı küçük kasabada toplam on iki adet müzik etkinliği bulunuyordu. Biletlerin on sekiz Mark olması da pek yardımcı olmadı.
Non Serviam 1. Sayı
Çağlan Tekil’in 1996-1997’deki askerlik dönüşü sonrası Rotting Christ konserini düzenledikten sonra giriştiği yeni dergi projesiydi Non Serviam. İlk sayıyı neredeyse tek başına çıkardı, ona en çok Güzin adlı arkadaşı yardım etti. İçeride ayrıca Ufuk Önen ve Özlem Kumrular’ın da imzaları bulunmakta. Çok okunaklı değil ama son sayfalardaki “Neden Laneth Diil?” başlıklı yazı 80’lerin sonlarından Laneth’in kuruluşuna kadar geçen süreyi çok güzel aydınlatıyor. Non Serviam ikinci sayısıyla birlikte kalabalıklaştı ve Laneth ile kesişim kümesi bulunan bir ekiple 26 sayı kadar sürdü.