Hazy Hill

Kuruluş yılı: 1988

1988’in yaz aylarında Barış Tarımcıoğlu (gitar), Ufuk Önen’i (gitar ve vokal) gruba dahil etme çabalarında başarılı oldu ve Ekim Can Bayram (bas) ile Gültekin İrengün (davul) dörtlüsü olarak Hazy Hill, nihayet sonbaharda stüdyo çalışmalarına başladı. İlk konser Aralık 1988’de, toplam yedi grubun sahne aldığı bir etkinlikti. Hazy Hill en son çıktı, o zamanlarda en son çıkmak seyirci açısından dezavantajlıydı. Nitekim çok az kişiye çaldılar fakat bunu umursamadılar ve daha iyi olacaklarına inandılar.

“Daha iyisi” Hazy Hill’in hep hedeflediği bir şeydi. Yayınladıkları ilk demo “Murky Bedlam” (1990) toplamda on altı kanala kaydedilmişti ve baskısı fotokopi değil, çift renk ofset baskıydı. Yani ortalama bir demo için fazlasıyla kaliteliydi. 1992’deki ikinci demo “Fan of Your Fancy” bu defa upuzun açılır bir kartonete sahipti, grubun renkli fotoğrafları basılmıştı. Yurtdışıyla temaslar halinde oldular, Avusturya’da ve Almanya’da konserler verdiler. 1995’te ODTÜ’de veda konserlerini verdikten sonra şansını İngiltere’de deneyen grup, plak şirketlerinin thrash metali artık demode görüyor olmasından ötürü aradığını bulamadı ve dağılmayı tercih etti.

Bu arada o ilk konsere çıkan ekip ile veda eden ekip yarı yarıya farklıydı. 1991 civarında Gültekin İrengün yerine Metin Atahan gelmişti. Daha sonra davula daimi olarak Mete Kuteş geçti. 1993’te bir dönem grup üç kişi sahneye çıktı çünkü Barış Tarımcıoğlu gruptan kopmuştu. Hazy Hill tekrar dört kişi olduğunda eksik parçayı Dark Phase grubundan Zafer Altundağ tamamladı.

Grup 1995 sonrası dinleyicilerinin zorlamasıyla birtakım kayıt ve konserlere devam etti. Mesela daha önce kaydedilip yayınlanmamış olan “Torchin’ the North Pole” demosu 1998’de Zihni Müzik’ten yayınlandı. 2000 yılında birkaç konser veren grup, yeni kayıtlarla birlikte daha önce yayınladığı üç demoyu içeren “8800” adlı uzun albümünü yayınlama imkanı buldu.

İki on yıllık dönemin ardından nihayet 2019 yılında bas gitarda Yudum Sürmeli ile birlikte çalışmalara geri dönen Hazy Hill, 2020’de aradığı konser imkanını koronavirüs sebebiyle ertelemek zorunda kaldı. 6 Ağustos günü İstanbul’da konseri duyurulan grup, iki üyesinin koronavirüs kapması sebebiyle yine sahneye çıkamadı. Grubu hasretle bekleyen dinleyiciler, bekledikleri performansa nihayet 15 Ekim’de, Ankara’da kavuştu.

Grubun stüdyo diskografisi: “8800” (2000)

Eylül 1989

Hazy Hill Tempo’da

Tempo dergisinde, Ankara’da önceki yıl kurulan thrash metal grubu Hazy Hill’in bulunduğu sayfalarda bu konsere değinildi. Grup üyeleri Barış Tarımcıoğlu ve arkadaşı Ufuk Önen ile yapılan “Heavy Bitlis” başlıklı röportajda Hazy Hill üyelerinin konserlerde çivili deri ceketler giymedikleri vurgulanırken, Fenerbahçe Burnu konserinden basına çirkin görüntülerin yansıdığı dile getirildi. Bunu İstanbul’un farklı bir yapıda olmasına bağlayan ikili, Ankara’da böyle şeyler olmadığını söyledi. İstanbul seyircisini “Sözlerini anlamadan, deşarj olmak için, konsere zincir, neşter getirip birbirlerini ısırıyorlar” şeklinde eleştirdiler.

Tempo dergisindeki röportaj Hazy Hill grubunu tanıtmaktan ziyade, Barış Tarımcıoğlu’nun ANAP Bitlis Milletvekili Faik Tarımcıoğlu’nun oğlu olması ve babasının buna hoşgörü ile yaklaşması hikayesi üzerine kurulmuştu. Ufuk Önen ile birlikte söyledikleri de heavy metali aklamak ve daha ehli yanlarını vurgulamak üzerineydi. Örneğin Pentagram, Metalium gibi o dönem anti Hristiyan imaja öykünen grupları isim vermeden “kötü müziğini reklamla örtmeye çalışanlar” olarak tanımlıyorlardı. Kendilerinin inançlı olduğunu belirtirken, “Namaz kılmasak da Müslümanlığı benimsiyoruz” beyanında bulundular. Rock müzikte uyuşturucu kullanımıyla ilgili ön yargılara, kullanmayan gruplarla cevap veren ikili, Metallica’nın politik sözlerini motosikletler, partiler ve kızlardan bahseden grupların müziğinin üzerinde tutan örnekler verdi.

7 Ekim 1989

Masters of Noise

Stüdyo Ümit’in düzenlediği bir festival idi.

8 Mayıs 1990

II. Hacettepe Rock Günleri

8-12 Mayıs arasında ise Ankara’da Hacettepe Rock Günleri etkinliğinin ikincisi gerçekleşti. Önceki senenin etkinliği hakkında bir bilgi olmamakla birlikte, festivalin programı grupların tarzları ile birlikte şu şekilde açıklandı: 8 Mayıs günü Hazy Hill (speed metal) ve Sacrificed (art metal), 9 Mayıs günü Physical (hard rock) ve Second Realm (progresif metal), 10 Mayıs günü Bandaj (rock), 11 Mayıs günü Dr. Skull (rock), 12 Mayıs günü Absent Without Leave (new wave) ve Depresyon (progresif rock). Bu gruplardan sadece Bandaj’ın Bursa’dan geldiği ibaresi yer alıyordu, dolayısıyla ismini ilk defa zikrettiğimiz diğer bütün grupların Ankaralı olduğu düşünülebilir. Dr. Skull bu etkinlikte ev sahibi sayılırdı çünkü konserler Hacettepe Üniversitesi M Salonu’nda gerçekleşti. Biletler üniversite kafeteryalarının yanı sıra ODTÜ Best, Frekans ve Tunalı Pasajı’ndaki Pause Music Center’dan alınabiliyordu. Her bir günün bileti iki bin liraydı.

1990-10-06 Metalium
,
6 Ekim 1990

Metalium, Lords, Hazy Hill, Braindead konseri

Albüm sonrası ilk Metalium konseri 6 Ekim’de İstanbul Açıkhava Tiyatrosu’nda organize edildi. Braindead, Lords ve Hazy Hill gruplarının da sahne aldığı konserde ses tesisatı geç gelmiş, beklerken geçen sürede konseri organize eden Metalium ekibi ve arkadaşları sahnenin arka bahçesinde kola tenekesiyle futbol oynamışlardı. Konserin afişlerinde ayrıca ertesi yıl bazı konserlerde logosunu göreceğimiz Rock Kulüp ile Şinasi Öztürk’ün imzaları da bulunuyordu. Şinasi Öztürk büyük ihtimalle afişteki grafikleri hazırlamıştı. Afişte Metalium’un o dönemki söylemlerinden biri olan “uyuşturucuya hayır” sloganı, şırınga kıran yumruk görselleriyle yerini aldı. Açıkhava Tiyatrosu sahnesine Metalium ve Lords büyük boy bez afişlerini astı. Bir diğer bez afişte ise Metalium’un kasetini henüz dağıtan Uzelli, başarılar dileklerini paylaşıyordu. Hazy Hill’in İstanbul seyircisine oldukça başarılı bir performansla kendini tanıttığı bu konserde grup sahneye Ufuk Önen (gitar ve vokal), Barış Tarımcıoğlu (gitar), Ekim Can Bayram (bas) ve Metin Atahan (davul) kadrosuyla çıktı. Onlar da bu sene “Murky Bedlam” adında beş şarkılık bir demo yayınlamışlardı. Öte yandan Braindead vokalisti Bartu Toptaş, seyirciler arasındaki Pentagram üyelerinin yakın takibi altındaydı. Cüssesinden beklenmeyecek hareketlilikte bir performans sergileyen Bartu Toptaş’ı izleyen Pentagram ekibi, mikrofona kendisini transfer etmek üzere hemfikir olarak konser mekanından ayrıldı.

1990-12-09 Mayhem
9 Aralık 1990

Mayhem konseri

Sansasyon potansiyelini henüz pek gerçeğe dönüştürmemiş olan Norveçli black metal grubu Mayhem İzmir’de sahneye çıktı ve üç şarkı sonra elektrikler polisin direktifiyle kesildi. Ortalık karıştı. Mayhem elemanları sahneden indirilirken, organizatör Arcan Öğütverici’den öğrendikleri Türkçe küfürleri saydırıyorlardı. Grubun İskandinavya dışında verdiği ikinci konser böylece yarım kaldı.

Bu konser hakkında Türkiye’de Ağır Müziğin Geçmişi kitabının 162-166 numaralı sayfalarında oldukça detaylı bir anlatım bulunuyor. Kitabı satın almak için Destek Dükkan ya da Amazon mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.

24 Şubat 1991

Hazy Hill, Hole in the Wall, Spinners konseri

Mayıs 1991

Laneth 1. Sayı

Mondo Trasho ile aynı zamanda, Mayıs 1991’de çıkan Laneth Türkiye’nin ilk heavy metal fanzini olma özelliğini taşıyor. İlk baskısı 35 adet basılan ve yayın hayatına fotokopi olarak başlayan Laneth kısa süre içinde ofset baskıya geçti, daha sonra kapakları renklendi ve yerli grupları kapağa taşıyarak, konserler düzenleyerek Türkiye’de müzik üretimi için önemli kaynaklardan biri oldu.

1991-06-08 Metalium (1)
8 Haziran 1991

Swazafix, Hazy Hill, Metalium, Darkphase, Crimagate konseri

Darkphase grubu Ankara’dan birtakım yurtdışı bağlantılar içerisindeydi. Hazy Hill’den Ufuk Önen’in halihazırda mektuplaştığı Hollandalı Asphyx grubunu Ankara’ya konser için getirmek düşüncesindeki Darkphase kah mektup ile, kah kısa telefon görüşmeleriyle iletişimi sürdürdü. Uçak biletleri ayarlandı, Hollandalı kafilenin Darkphase davulcusu Tolga Ergin’in evinde kalması planlandı. Sıra afiş için gruptan logoyu istemeye gelince Ankaralılar küçük bir sürprizle karşılaştı. Zarftan çıkan logo Asphyx’e ait değildi, Swazafix diye bir grubun logosuydu. Tam görüşmelerin sürdüğü dönemde Ankara ile kontak halinde olan Theo Loomans Asphyx’ten ayrılmış, Swazafix adında bir death metal grubu kurmuştu. Her şey ayarlandığı için organizasyon iptal olmadı, şaşkınlığın ardından hazırlıklar devam etti. Laneth dergisinin dizgisini yapan Polat Bayraktarlar kes-yapıştır tekniğiyle fotokopi bir poster hazırladı. Posterin üzerinde Swazafix’ten başka Darkphase, Hazy Hill ve Crimegate grupları yer alırken, İstanbul’dan da Metalium konuk oluyordu. Tarih 8 ve 9 Haziran 1991, yer Graffiti Bar idi. Biletler ise Ezgi, Frekans ve Shades adlı dükkanlarda satılıyordu. İki gün süren etkinlikte Crimegate dışında tüm gruplar hem Cumartesi hem Pazar günü sahneye çıktı.

Temmuz 1991

Laneth 3. Sayı

Laneth’in 3’üncü sayısında da kapak Slayer. İçeride yerli meselelerden Gülhane olayları (Krosun Siyah Tokmağı köşesinde), Moribund Youth’un muhtemel ilk konseri, Hollanda’dan Swazafix eşliğinde Metalium, Hazy Hill, DarkPhase ve Crimegate konseri dikkati çekiyor.

22 Eylül 1991

Lanethli Konserler I

Genç İstanbul Müzik Şenliği’nin sürdüğü günlerde Laneth ekibi de ilk sayıda sözü verilen konseri organize etmekle meşguldü. Günü 22 Eylül olarak belirlenen etkinlik için dönemin gözde tarzı olan thrash metalin en gözde grupları arasında yer alan Pentagram, Metalium ve Hazy Hill ayarlandı. İstanbul Açıkhava Tiyatrosu’nda yer ayırtıldı. Posterler ve biletler basıldı. Konser Ağustos ayında Laneth sayfalarından bilmece olarak, sonraki ay ise derginin ortasında bir poster olarak duyuruldu. Biletler 15 Eylül’e kadar yirmi bin, sonrasında ise yirmi beş bin lira olacak şekilde satışa çıktı. Yaklaşık bin kadar kişi biletleri satın aldı ve 22 Eylül günü İstanbul Açıkhava Tiyatrosu’na doğru yola çıktı. O dönem “Harbiye Açıkhava Tiyatrosu” olarak anılmaya başlayan mekanın çevresi siyah tişörtlülerle doldu. Seyirciler nihayet yerlerini aldığında, posterde duyurulan sunuculardan Metin Demirhan, “Ketche” Hakan Kırvavaç ile birlikte sahneye çıktı. Konserin bir başka sunucusu Aptülkadir Elçioğlu ise ortalıkta yoktu, Metin Demirhan sözü aldı:

“Biz hazırız gruplar hazır, siz hazırsanız konser başlayacak. Hepimiz hazırız ama herifin biri gelmedi. Aptülika’yı bekliyoruz, Aptülika yok ortada! Nerede bu herif bilmiyorum! Ama biz yine de bu konseri sunuyoruz. Haydi, hep birlikte… Laneth!”

Metin Demirhan’ın çığlıkları, Hakan Kırvavaç’ın brutal tonda “Laneth” naralarına banttan Vivaldi notaları eklendi, o sırada sahneye büyükçe bir çuval geldi. Gizemli çuval açılırken fonda Orhan Gencebay’dan “Kır Gönlünün Zincirini” çalmaya başladı, çuvalın içinden Aptülkadir Elçioğlu takım elbiseyle, dans ederek çıktı. Sahnedekilerin ve seyircilerin şaşkın bakışları henüz soğumamışken müzik bir anda Megadeth’in Sex Pistols’dan icra ettiği “Anarchy in the UK” şarkısına döndü ve ortalık karıştı. Sahnede yapılan pogo esnasında Aptülkadir Elçioğlu üzerindeki kıyafetleri çıkarıp seyirciye fırlattı, altından klasik metalci kıyafetleri çıktı. Özüne dönen Aptülkadir Elçioğlu, müzik sona erince Metin Demirhan ile birlikte mikrofonu devraldı, kısa bir açılış konuşması yapıp Metalium’u takdim etti.

Ekim 1991

Laneth 6. Sayı

Laneth’in ilk sayıları arasında en dolu dolu olanı muhtemelen bu sayıdır. Kapakta ilk defa yerli bir gruba yer verilmesinin yanında; Hazy Hill’in Avusturya seferi, Sawdust ve Aptülika röportajları, DarkPhase’in Mortal Visions demosu, mektuplarda tanıdık simalardan Güray Topaç, Asım Can Gündüz konseri ve Lanethli Konserler I izlenimleri 6 numaralı sayının yerli konularıydı.

1992-06-27 Dark Phase, Volvox
27 Haziran 1992

Open Air Rock Festival

27 Haziran’da Kültürpark içerisinde yer alan Çamlık Senar Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne almak üzere Angel’s Skull, Volvox, Hazy Hill, Dark Phase, Reborn, Vertical End ve Witchtrap grupları açıklandı. Konser günü geldiğinde üç büyük şehrin temsilcileri Fuar alanında buluştu. Her şey güzel giderken Koray adında kısa boylu biri, arkadaşı Gürler ve Merih ile birlikte gelip Volvox üyelerine sataştı. Üçlü, Metallica’dan şarkı yorumlamamaları yönünde grubu tehdit etti, grubun üzerine yürüdü. Gerginlik, araya girenlerce geçici bir süre için yatıştırıldı ancak soundcheck esnasında da tacizlerine devam eden üçlü yüzünden Volvox sahneye çıkmak istemedi. Kulisteki yoğun ikna çalışmaları sonucu morali bozuk bir şekilde sahne alan Volvox, “Rock’n Fly” şarkısıyla konsere başladı. İkinci şarkının ortasında Şebnem Ferah’ın gitarının sesi kesildi, jaklar değiştirilip şarkıya yeniden başlandı. Ses tekrar gidince Şebnem Ferah bu şartlar altında konsere devam edemeyeceklerini açıkladı ve Volvox sahneden indi. Sırada Antalyalı Angel’s Skull grubu bulunuyordu. “Just Tear Down” adlı şarkılarıyla giriş yapan thrash metal ekibi başarılı bir performans sergiledi. O esnada kuliste ortalık karışmıştı. Koray ve ekibi Angel’s Skull esnasında sahnede dolaştıktan sonra kulisi basmış, orada kavga çıkarmıştı. Dark Phase çıkan olaylar sebebiyle sahneye çıkmamaya karar verdi. Konserde güvenliği sağlayacak bir ekip olmaması ilginçti. Kavga büyüyünce polis ekibi geldi ancak Dark Phase ve Volvox’a “size yardım edemeyiz” dediler. İki grup da oradan Basmane Garı’na geçti, bir süre oradaki karakolun önünde beklediler. Ancak orada da hiç polis memuru yoktu. Bir süre sonra Koray ve arkadaşları çoğalmış, onlarca kişi haline gelmişti ve tren garına doğru yönelmişlerdi. Dark Phase ve Volvox üyeleri tren raylarına indi, makasları kontrol eden kulübelere sığınarak konser magandalarından kurtulmayı başardı. Ancak paralarını da alamadılar, kendi şehirlerine kimi trenle kimi otobüsle döndü. Tüm bunlar olurken konser ilginç bir şekilde devam ediyordu, Hazy Hill sahneye çıktı örneğin. Ancak yaşanan bu olay İzmir’deki metal organizasyonlarının bunalımlı bir döneme girmesine sebep oldu, diğer şehirlerden gruplarla İzmirli grupların arasındaki mesafe arttı. Konserin Laneth’te çıkan izlenimlerine göre organizasyon Angel’s Skull grubuna aitti. 14 Aralık 1997 tarihli Şebek dergisindeki Angel’s Skull röportajında ise grubun değişmez üyesi Fuat Güzelbakan, konseri Witchtrap’ten Tarkan Gürol ile organize ettiğini söylüyordu.

1993-01-09 Export (5)
9 Ocak 1993

Dead Army Boots, Export, Hazy Hill konseri

Lee ve Genç FM sponsorluğunda “1. Anadolu Üniversitesi Rock Şenliği” başlığıyla Yeni Sinema’da organize edilen konserde Export, önceki yaz Ataköy Marina’da Sabah gazetesi organizasyonunda yer aldıktan sonra ilk defa performans sergiledi. Sahneye Okay Gökçen (vokal), Tufan Yağmurdereli (gitar), Mehmet Kilimci (gitar), İsmail Kilimci (davul) ve Ercüment Çakıcı (bas) beşlisiyle çıkan Export, yer yer heavy metal sertliğinde çaldıkları hard rock parçalarıyla seyirciyi pogoya boğarken, sahneye çıkıp kalabalığın üzerine atlayan seyirciler de salondaki coşkuyu katladı. İlk konserine çıkan punk grubu Dead Army Boots ise agresif performansıyla yüksek tansiyonu havada tuttu. Tarkan Könü (vokal) ve Okan Könü (davul) kardeşlerin kurduğu grupta ayrıca Okan Yurdbulan (gitar), Aşkın (bas) ve Metin (vokal) bulunuyordu. Dead Kennedys grubundan “California Uber Alles” yorumuyla başlayan grup, Sex Pistols’dan “Anarchy in the UK” ile devam etti. Exploited’dan ise “Insanity” ve “I Believe in Anarchy” şarkıları icra edildi. Yabancı gruplardan çaldıkları şarkıları Tarkan Könü seslendirirken, Türkçe yazdıkları kendi şarkılarını Metin söylüyordu. İcra parça çalmak planlarında yoktu ancak süreleri son anda kırk beş dakikadan yirmi beş dakikaya indirilince önden bu şarkıları çalmaya karar verdiler. Yine de kendi şarkılarını seslendirme imkanı bulmuşlardı. Sahneye son olarak Hazy Hill bir kere daha üç kişi çıktı. Barış Tarımcıoğlu’nun gruptan ayrılışı artık kesinleşmişti.

1993-03-13 Hürriyet Ankara (Hazy Hill, Metalium, Dark Phase, Deathroom)
13 Mart 1993

Lanethli Konserler II

Lanethli Konserler II bu defa Ankara’daki Talip Sineması’nda düzenlendi ve önceki Lanethli Konserler’den Hazy Hill ile Metalium’a ek olarak Deathroom ve Darkphase ayarlandı. İlk olarak Darkphase, sonra Metalium, ardından Hazy Hill ve en son Deathroom sahneye çıktı ancak bu konsere çıkan kavgalar ve polis gerilimi damgasını vurdu. İstanbul’dan gelen seyirci grubu ile yerli seyircilerin bir kısmı arasında kavga cereyan etti ve polis de müdahale etmek istedi. Organizasyon olayların durulacağı konusunda söz verince polis müdahaleden vazgeçti ancak olaylar beklenenin aksine dinmedi. Tam tersine yerli seyirci grubu, İstanbulluların saldırısı üzerine fazladan adam toplayıp meydan kavgasına başladı. Öte yandan komiser, organizasyondan Çağlan Tekil’i bir odaya aldı ve hakaretler yağdırarak polislerin oruçlu olduğunu, konserin saat beşte biteceğini söyledi. Konser izni sekize kadardı. Postere göre kapı açılışı saat ikideydi ve Darkphase üçte çıkacaktı. Bu durumda konserin yetişmesi mümkün değildi. Nitekim Metalium’un performansı esnasında sahne önünde çıkan kavga bahane edilerek konser iptal edildi. Ancak Critical Mass vokalisti Savaş Demirkaya sahneye çıkıp öyle bir konuşma yaptı ki, hem seyirci coştu hem de polis iptal kararından vazgeçti. Böylece Metalium kaldığı yerden devam etti. Hazy Hill, Çağlan Tekil’in anlatısına göre sönük bir performans sergiledi ve normalden daha uzun çaldı . Son saatlere doğru seyircinin yarısı salonu terk etse de Çağlan Tekil’e göre en etkili performans ise Deathroom’a aitti. Pungent Stench’ten “Extreme Deformity” şarkısı ile başlayan Deathroom esnasında günün sahne dalışı ve pogo rekoru kırıldı. Haşat olan on bir koltuk ve inen kulis camları haricinde, bir sinema konseri için fena sayılmayacak bir hasarla organizasyon tamamlandı. Lanethli Konserler II’de olaylar konser sonrası da devam etti. Nicky’s isimli barda oturan İstanbullu seyirci grubundan on kişi, mekanın ihbarı sonucu polis tarafından gözaltına alınmıştı. Bunu duyan Laneth ekibi karakola gidip gençlerin salıverilmesini talep etti, gençler yaklaşık bir buçuk saat sonra salındı.

1993-03-27 Hazy Hill
27 Mart 1993

Hazy Hill Almanya konseri

Langenfeld’deki konsere Hazy Hill’in yanı sıra iki tane yerel grup yazılmıştı. Hard rock tarzında çalan Dante’s View ile brutal vokalli thrash metal grubu Black Insanity, Hazy Hill’den önce çıktı. Dante’s View vokalisti Björn, Laneth yazarı Aysın Önen’e göre Axl Rose kopyası idi ve grubun müziği de Guns N’ Roses’a oldukça benziyordu . Diğer iki gruba ayak uydurmak için en hızlı şarkılarını çalan grup, “Nowhere’s World” adlı CD’lerindeki şarkılara ağırlık verdi. Black Insanity Martin Behmersburg (gitar ve vokal), Jüger Kuhles (gitar), Robert Gumilar (bas) ve Hakan Topçu (davul) formasyonuna sahipti. O zamana dek yayınladıkları “Nightmare Collections”, “The Suffer” ve henüz çıkmamış olan “Desaster Forever” demolarından şarkılar çalan grubun sahne performansı oldukça iyiydi. Saatler 23:00’ı gösterdiğinde ise sahneye nihayet Hazy Hill, o dönem standart olduğu gibi üç kişi çıktı. “No Traces Left” ile konseri açan grup “Murky Bedlam”, “Fear and Sorrow”, “Irony Inside”, Friendly August Sun”, “Nothing”, “Point Blank”, “Over and Over”, “No New Tales”, “I’m a Killer”, “FTA”, “Gallows”, “Black Dogs” ve “Burning Shades” şarkılarını çaldı. Sahneden indikten sonra geri gelip “Slow Suicide” adlı şarkısını çaldıktan sonra grup seyircilere imza dağıtma imkanı buldu. Bu arada seyirci sayısı çok fazla değildi çünkü aynı akşam aynı küçük kasabada toplam on iki adet müzik etkinliği bulunuyordu. Biletlerin on sekiz Mark olması da pek yardımcı olmadı.

1994-04-13 Cultus (2) (Barbaros Pakar)
13 Nisan 1994

Ascraeus, Cultus, Hazy Hill konseri

13 Nisan günü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde OK sponsorluğunda “AIDS’le Savaşım Konserleri” başlığı altında Cultus, Hazy Hill ve Ascraeus isimleri duyuruldu. Rock dergisinin Mayıs ayında çıkan ilk sayısındaki habere göre konsere Azeri rock grubu Yuhu’nun da katılması söz konusuydu ancak biletlerin üzerinde grubun adı geçmiyordu. Biletlerin üzerinde adı geçmemesine rağmen çalan grup ise Necropsy idi. Organizasyon İstanbul Üniversitesi Rock Kulübü adına Tayfun Altınbaş ve Özgür Muslu imzası taşıyordu.

Ocak 1998

Non Serviam 1. Sayı

Çağlan Tekil’in 1996-1997’deki askerlik dönüşü sonrası Rotting Christ konserini düzenledikten sonra giriştiği yeni dergi projesiydi Non Serviam. İlk sayıyı neredeyse tek başına çıkardı, ona en çok Güzin adlı arkadaşı yardım etti. İçeride ayrıca Ufuk Önen ve Özlem Kumrular’ın da imzaları bulunmakta. Çok okunaklı değil ama son sayfalardaki “Neden Laneth Diil?” başlıklı yazı 80’lerin sonlarından Laneth’in kuruluşuna kadar geçen süreyi çok güzel aydınlatıyor. Non Serviam ikinci sayısıyla birlikte kalabalıklaştı ve Laneth ile kesişim kümesi bulunan bir ekiple 26 sayı kadar sürdü.

Bu sıra bitti. Tekrar sıralayalım: Baştan sona Sondan başa