Spinners

7 Ocak 1990

Rock Concert & Party

Ankara’da Ankaralı gruplar Overdose, Perfect Timing ve Spinners, İstanbul’dan Kronik grubunu konuk etti. Eski adı “Yeşil Elma” olan Club Olympia’da “Rock Concert & Party” başlığıyla gerçekleşen konserin afişi ilgi çekici bir kenar çizimine sahipti ve grupların elemanlarını soyadları olmadan tanıtıyordu. Biletler beş bin liradan ilan edildi ve Dorian, Pause, Spotlight, Stüdyo Dost, Stüdyo Tempo ve Silent Scream gibi mekan ve dükkanlardan satışa çıktı. Kronik bu konsere dönemin klasik üçlüsü Özer Sarısakal, Levent Atılgan ve Fevzi Ilgın ile dahil oldu. Overdose grubu bu konserle sahnelere veda ederken, grup üyeleri Fethi Okutan (bas ve vokal), Şanser (gitar) ve “Sanchez” Tamer Işıkhan’dan (davul) oluşuyordu. Perfect Timing’de ise Axe’tan tanıdığımız Barlas Erinç (vokal), Artun Ertürk (gitar), Alper Türek (bas) ve Özgür (davul) bulunmaktaydı. Spinners bu dört isim içerisinde en kendine has gruptu. “Türkiye’de ilk punk topluluğu” payesini Headbangers’a kaptırsa da, “kızlardan oluşan ilk punk grubu” unvanına sahip olmuşlardı.

1991-01-19 Metalium (Graffiti) (2)
19 Ocak 1991

Masters of Rock

Spinners, Metalium ve Sceptic Age grupları sahne aldı.

24 Şubat 1991

Hazy Hill, Hole in the Wall, Spinners konseri

1991-05-11 Pentagram (Graffiti) (Spinners, Sceptic Age, Second Realm) (4)
11 Mayıs 1991

Pentagram, Spinners, Sceptic Age ve Second Realm konseri

Second Realm’in ardından sahneye çıkan Spinners’ta bas gitarı Yasemin Tecimer’in yerine Yıldız adındaki yeni üye çalıyordu. “Final Start” ile başlayan Spinners konseri, “Anticipation”, “La La La”, “Maggie”, “Overcome” ve “Dig the Hole Forget the Sun” ile tamamlandı. Sonrasında sıra Sceptic Age grubuna geldi. Grup, Emre Özgümüş’ten yoksun bir şekilde tek gitarla şarkılarını çaldı. Günün şarkı listesinde “Disordered”, “Tiananmen”, “Howling”, “Retributive”, “Justice”, “President of War” ve “Brain in Chains” bulunuyordu. Sahneye son olarak Pentagram çıktı. Yaklaşık bir yılın ardından Ankaralı dinleyicilerle buluşan grupta önceki Ankara konserine kıyasla en büyük fark vokaldeki Bartu Toptaş idi. “Mephistopheles” ve “Peace Sells” ile oldukça keyifli başlayan konser teknik sorunlarla karşı karşıya kaldı. Önce Bartu Toptaş’ın mikrofonu, sonra da bütün ses tesisatı arızalandı. Bar işletmesiyle bir tartışma içerisine giren grup, çalmaya devam etmek üzere işletmeyi ikna etti ve sadece amfilerden ses alarak birkaç şarkı daha seslendirdi. Yeterince yüksek sesli bir performans olmadığı için bu dakikalar seyirci açısından sönük geçti. Pentagram ise en azından konserin yarıda kesilmemesine seviniyordu.

Haziran 1991

Laneth 2. Sayı

Laneth’in ikinci sayısının kapağında Slayer var, içeride ise yerli isimlerden Moribund Youth’un demosu, Pentagram-Spinners-Sceptic Age-Second Realm konseri, Bartu Toptaş’ın başından geçen trafik kazası gibi konular bulunmakta.

Kasım 1991

Laneth 7. Sayı

Laneth’in 7’nci sayısında kapak grubu Rumble Militia idi. Darkphase ve Asım Can Gündüz röportajları, Spinners’ın demosu, ODTÜ’de Anti-Uyuşturucu Rock Konseri etkinliği, PK27’de İzmir’in tanıdık metalik simalarından Özgür Ölütoprağı’nın mektubu ve “Günde 10 saat çalışmakla ünlü olunmaz!” başlıklı tartışma yazısı içerikte dikkati çekmekte.

Bu sıra bitti. Tekrar sıralayalım: Baştan sona Sondan başa