Parmağınız veya fare imleciniz ile sağa-sola kaydırarak olaylar arasında geçiş yapabilirsiniz.
Non Serviam 1. Sayı
Çağlan Tekil’in 1996-1997’deki askerlik dönüşü sonrası Rotting Christ konserini düzenledikten sonra giriştiği yeni dergi projesiydi Non Serviam. İlk sayıyı neredeyse tek başına çıkardı, ona en çok Güzin adlı arkadaşı yardım etti. İçeride ayrıca Ufuk Önen ve Özlem Kumrular’ın da imzaları bulunmakta. Çok okunaklı değil ama son sayfalardaki “Neden Laneth Diil?” başlıklı yazı 80’lerin sonlarından Laneth’in kuruluşuna kadar geçen süreyi çok güzel aydınlatıyor. Non Serviam ikinci sayısıyla birlikte kalabalıklaştı ve Laneth ile kesişim kümesi bulunan bir ekiple 26 sayı kadar sürdü.
Protector, Pentagram, Hole in the Wall konseri
Almanya’da ikamet eden Aydın Tuna’nın kurduğu Mask Entertainment ile Pentagram’ın ortaklaşa organize ettiği konser ilk olarak Almanya’nın önemli thrash metal gruplarından Holy Moses gelecek şekilde duyuruldu. Ancak seyirciler sahnede Holy Moses yerine yine Almanya’dan daha düşük profilli bir thrash metal grubu olan Protector ile karşılaştı. Bu durum dönemin fanzinlerinde büyük tartışmalar uyandırdı, taraflar birbirlerinin iddialarını yalanladı. Yıl içerisinde Aydın Tuna’nın yaptığı diğer organizasyonlardan Tankard konseri olaysız geçse de, Pungent Stench ve Sodom’un sahne alması planlanan konser, daha büyük tartışmalara sebep olacaktı.
Pentagram’da Ogün Sanlısoy, Bartu Toptaş’ın ardından yeni vokalist olarak grupla ilk defa konsere çıktı. Hole in the Wall grubuna gitarda Deathroom’dan Hakan Nurcanlı eşlik etti.
- Hole in the Wall
- Pentagram
- Pentagram
- Protector
- Bilet
Zen konseri
Afişte yazana göre konser 29 Aralık’ta aynı yerde tekrarlandı, demek yanlış olur çünkü Zen’in her konseri namını duyduğumuz kadarıyla doğaçlama geçiyordu.
- Afiş
Rock Art’ta Dr. Skull haberi
Blue Jean’de Süreyya İzgi’nin hazırladığı Rock Art sayfalarında Dr. Skull bu sayıda konuk oldu.
- Blue Jean sayfası
Oradaydılar:
Dr. SkullFanzinciler Cumhuriyet Gazetesi’nde
Cumhuriyet’in bugünkü sayısında fanzin üreten isimlere tam sayfa yer verildi. Röportajı yine Laneth, Mega Metal gibi fanzinlerde katkıda bulunan Orkun Uçar gerçekleştirdi. İlgili sayfayı Cumhuriyet Arşiv web sitesinden edinebilirsiniz.
Deathroom konseri
Fotoğraftaki tarih ibaresinin doğru olduğunu varsayarak bu konseri listeliyoruz. Mekanı seçmek zor olsa da Bilsak gibi görünüyor.
- Deathroom
Oradaydılar:
Metin DemirhanLaneth 7. Sayı
Laneth’in 5’inci sayısında kapak grubu Rumble Militia idi. DarkPhase ve Asım Can Gündüz röportajları, Spinners’ın demosu, ODTÜ’de Anti-Uyuşturucu Rock Konseri etkinliği, PK27’de İzmir’in tanıdık metalik simalarından Özgür Ölütoprağı’nın mektubu ve “Günde 10 saat çalışmakla ünlü olunmaz!” başlıklı tartışma yazısı içerikte dikkati çekmekte.
- Kapak & Arka kapak
- Sayfa 2-3
- Sayfa 4-5
- Sayfa 6-7
- Sayfa 8-9
- Sayfa 10-11
- Sayfa 12-13
- Sayfa 14-15
- Sayfa 16-17
- Sayfa 18-19
- Sayfa 20-21
- Sayfa 22-23
- Sayfa 24-25
- Sayfa 26-27
- Sayfa 28-29
- Sayfa 30-31
Hasankeyf Yaşamalı – Dev Rock Konseri
Devil’in geri dönüş konseriyle aynı tarihte bir başka rock konseri duyuruldu. Afişte Bulutsuzluk Özlemi, Ezgi’nin Günlüğü, Kesmeşeker, Akbaba ve Asım Can Gündüz isimleri yer alıyordu. Etkinliği izlemek ücretsizdi. Aynı güne iki konserin çakışması tartışmalara sebep oldu. Konserin basında oluşan yankılarından gördüğümüz kadarıyla Asım Can Gündüz ve Ezgi’nin Günlüğü sahne almadı.
- Afiş
İlgili olaylar:
Devil konseri
Devil’in geri dönüş konseri olarak çok büyük bir prodüksiyon ortaya koyduğu, ancak karşısında sayıca çok küçük bir seyirci topluluğunu bulduğu bir konser. Aynı gün Sultanahmet Meydanı’nda yapılan Hasankeyf Yaşamalı başlıklı rock konserinin yapılması Devil ile bu konserin organizasyonu arasında tartışma yaşanmasına sebep olmuştu.
- Afiş
- Bilet
- Tempo dergisi kupürü
İlgili olaylar:
Genç İstanbul Müzik Şenliği
Güven Erkin Erkal’ın organize ettiği, iki hafta süren konserler dizisinde Asım Can Gündüz, Medussa, Volvox, Sawdust, Beyaz Yunus ve Zen konserlerinin gerçekleştiğini biliyoruz.
- Afiş