Yazı ve fotoğraflar Serpil Özkaynak imzalı. Fotoğraf Ra grubunu gösteriyor. Kupürdeki metin şu şekilde:
Batı dünyasının totemi haline gelmiş 3 kelime, petrol, spor ve Rock’tır kuşkusuz. 1950’li yıllarda Batı gençliğinin müzikte aradığı deşarj, Rock müziğinin doğmasına sebep olmuştu. “Rock And Roll” ile başlayan bu müzik türü, geçen yıllar boyunca değişik alanlarda filizlendi.
Ve günümüzde en gelişmiş haline ulaştı. Batı dünyasında böylesi fırtınalar eserken, ülkemizde yıllar önce ayağa kalkmaya çalışan Rock Müzik, geniş kitlelere seslenemeden tekrar tökezlendi. Sessiz bir bekleyiş içerisinde deşarja ulaşabilecekleri bir müzik türünü bekleyen gençler, sonunda, geride bıraktığımız yıl içerisinde Egzotik Band adlı Rock topluluğunun konserlerini büyük bir mutlulukla izlediler.
Bunun ardı gelmeliydi. Nitekim Mazhar-Fuat-Özkan üçlüsü verdikleri iki konserde büyük bir bölümü Rock Müziğine ayırdılar. Sonunda ise beklenen olay gerçekleşti ve birçok yerli Rock topluluğu “Müzikte Yeniden Doğuş” adı altında kenetlenip geçtiğimiz günler içerisinde Boğaziçi Üniversitesi’nde toplu konser verdiler.
Konser saati geldiğinde salonu dolduran gençlerde birazdan gerçekleşecek olan olayın coşku ve heyecanı hissedilir gibiydi. Nihayet konser başladı. İlk olarak sahneye Burak-Onur-Ercan üçlüsü çıktı. “Cellat”, “Bebek, Bebek” ve “Vahşi” adlı parçaları yorumlayan topluluk yerini Atonal Müzik üzerinde çalışmalar yapan Kasırgalar grubuna bıraktı.
“Kasırga”, “Atonal I”, “Uzayın Derinliklerinde” ve “Çağdaş Gazel” adlı parçaları söyleyen Kasırgalar değişik gırtlak oyunlarıyla bezenmiş bir müzik yaptılar. Kulakların henüz alışmadığı bu müzik türünü ilgiyle dinleyen gençler, Kasırgalar topluluğunun hemen ardından sahneye Türk motifleriyle işlenmiş kıyafetleriyle çıkan E-5 topluluğunun Pop-Jazz türündeki “I Call Your Name”, “Hasret”, ve “Nobody Cares” adlı parçalarını dinlediklerinde sanki uzayın derinliklerinde geçirdikleri bir rüyadan uyanmış gibiydiler.
Olumlu bir çalışma içerisinde olan E-5 topluluğundan sonra sırada Son dakika adlı topluluk vardı. Bu topluluk adından da anlaşılacağı gibi konserden birkaç gün öncesi kurulmuş bir topluluk. “For Flat Canon”, “8.15” ve “İcad” adlı parçaları yorumlayan topluluk üyeleri sahneden indiklerinde onların bıraktığı sahneyi yaş ortalaması 18 olan RA grubu kucakladı. Kendi deyişleriyle “Modern Hard Rock” yapan 5 genç sanki Led Zeppelin ve Rush gibi iki dev grubun ülkemizde yarattığı canavarlardı.
Çok kuvvetli bir sese sahip olan solistleri Karaca Somer, çığlık atarken de detone olmuyordu. Konseri izleyen Mazhar-Fuat-Özkan üçlüsü ile Seyyal Taner ve İzzet Öz’ün de büyük beğenisini kazanan genç topluluk, “Overture”, “Silly Words” ve “Rock Fever” adlı kendi bestelerini yorumladıktan sonra sıra Geniş Açı topluluğuna gelmişti.
“Afrocuban” türü, Anadolu ezgisi ve Güney Amerika armonilerinin bir karışımını, “Kabız” ve “Karanfil” adlı parçaları ile dinleyicilere sunan topluluk, müzikte açılarını gerçekten geniş tutmuşlardı. Konserin sonuna gelindiğinde gözler Asım Can Gündüz ve Ambulans topluluğunu aramaya başladı.
Genç gitarist ve arkadaşları büyük bir tezahürat altında sahnedeki yerlerini aldılar. İlk Jazz-Rock türündeki “Antartika” adlı parçalarının ardından sıra tam anlamıyla Rock türünde olan “Turkish Girls” adlı parçaya gelmişti. Asım Can Gündüz, konserin ses düzenlemesinde de yorucu bir çalışma yaptığı halde hareketli bir şov yaparak enerjik bir yapıya sahip olduğunu kanıtladı. Yorumladıkları Funky türündeki “5 Dakika Evvel” adlı parçadan sonra alkışlar arasında sahneden inerlerken ilk konserlerini de geride bırakıyorlardı.
Verilen konserde tüm grupların yanı sıra sahne değişimleri sürecinde kısa parodiler sunan bir de Acı-Tatlı tiyatro grubu yer alıyordu. Yaptıkları esprilerle büyük beğeni kazanan bu 3 kişilik topluluk, konserde gülme unsurunu seyircilere bol bol tattırdılar. Ayrıca konuk sanatçı olarak konsere katılan Aydın Esen, sonradan dakikalarca alkışlanan bir potpuriyi piyanosuyla sundu.