1984-05-14 Hey (Devil, Clips, E-5, Lokomotif)

O gün Rock vardı, dans vardı, sevgi vardı

Hey dergisinin düzenlediği Rock ve Dans Festivali’nin ardından Hey’de yayınlanan izlenimler… Sadece bu sayfa var, sayfadaki haber metni şöyle:

Derginiz Hey, gençliğin sesine uyarak, Türkiye’de ilk kez bir “Rock ve Dans Festivali” düzenledi. 6 Mayıs Pazar günü Spor ve Sergi Sarayı’nda, saat 14.00’te başlayan şölen, 19 sıralarında bitti. Zerrin Özer, Tolga Han ve 35 kişilik dans grubu, Grup Devil, Grup Clips, E-5 topluluğu, Topaç Dörtlüsü ve Ankara’dan, Hey’in düzenlediği bu festival için gelen Grup Lokomotif, Rock müziğini ve dansı seven gençliğe, unutamayacakları bir gün yaşattı.

Sempatik sunucu geliyor
Rock ve Dans Festivali, Güner Ümit’in açılış konuşması ile başladı. “Biliyorum, sabırsızlıkla beni bekliyorsunuz” diyerek esprilerinin ilkini patlatan Güner, gençliğin “müzik” beklediğini, özellikle “Rock” beklediğini çok iyi biliyordu. Oysa, ilk olarak Topaç Dörtlüsü’nü sahneye çağıran Güner, dörtlünün ilk kez sahneye çıktığını söyledi.

“İlk” olmasına karşın, hiç de fena müzik yapmıyordu Topaç Dörtlüsü. Eksiklikleri yalnızca “deneyim”di ki, o da zamanla olacaktı. Müjdat Üngüven’in bas gitar, Mehmet Taşdemir’in davul, Ali Tanrıverdi’nin org ve Mustafa’nın gitar çaldığı topluluk, sırası ile “Mommy”, “Women” ve “Never look in my eyes” adlı parçaları seslendirdi.

Sıra E-5 topluluğuna gelmişti. Beş yıllık bir topluluk olan E-5, Hakan Ertizman (solist), Argun Soycan (davul), Faruk Metin (bas gitar) ve Akın Eldez’den (solo gitar) kurulu. Topluluk, … (yazının devamı yok ne yazık ki)

Yorum yap: