1981-10-31 Şey (Egzotik Band)

Bu gençlerde hayat var…

Burası Türkiye’nin en kozmopolit kenti İstanbul. Ve İstanbul’un birçok müzik olaylarına tanık olmuş Fitaş Sineması. Yüzlerce genç kendinden geçmiş sahnedeki beş gençten oluşan Rock grubunun müziğiyle… Ve bu olay gençliğin müzik zevkinin ömediğini gösteriyor alabildiğine gerçekçi görüntülerle.

Sinema salonundan içeri girdiğimizde kulaklarımızın dibinde biten çığlıklar patlamayan enerjiyi gösteriyordu. Bu yıl çıkan ve verdikleri beş konserle adını olumlu şekilde duyuran Egzotik Band’ın ilk mevsim konserinde tanık olduk bu gençliğe. Bu gençlik ki Orhan Gencebay’ı da Ferdi Tayfur’u da Ajda Pekkan’ı da Abba’yı da dinliyor diyerek serseri mayına benzetilen 15-20 yaş arasında grup. Daha konser başlamadan girmişler havasına… Aynı …daki pop konserlerinde olduğu gibi… Yerlerinde durmuyor ve konserin başlamasını sabırsızlıkla bekliyorlar…

Gitarda Halil Bal, Ercan Birol, Gökhan Pekkaya, davulda vatani görevine başlamadan önce son konserine çıkan Sefa Ulaştır, klavyeli çalgılarda Nejat Tekdal ve vokalde Sabahattin Taşdöğen’den oluşan Egzotik Band rock müziğinin en klasiğinden son moda türü “Heavy Metal” örneklerine kadar 2,5 saat süren uzun bir konser verdi Egzotik Band. Konserin ilk yarısında Halil Bal’ın bir kompozitör, aranjör ve şef olarak sunduğu nefis müzik ziyafetinin devamını aynı görevle ikinci yarıda aynı zamanda da başarılı solistliğiyle Halil Bal getiriyordu. Solist olarak henüz gruba ısınamamış Sabahattin Taşdöğen’in yerinde duramayan gençlikle kuramadığı diyalogu, zaman zaman da çok aşırı heyecanından zevksizleşen konserin kusurlarını profesyonelce kapatıyordu Halil Bal. İki buçuk saat sürmesinde yaklaşık 2500 vatlık ses tesisatı kulakları hiç tırmalamadı. Muhteşem bir ışık düzeni ve sahne show’u bir avuç gençliği bir başka türlü hoplattırdı yerinde. Ve beş cesur genç ne tür müzik dinlediği belli olmuyor diye serseri mayına benzetilen gençliğin istedikleri müzik olayını gerçekleştiği zaman zevklerini nasıl yarattıklarını kanıtladılar. Dileriz içindeki cesaret tükenmez Egzotik Band’ın.

Yorum yap: