1988-04 Bakırkent

Cem de oradaydı

Bakırkent dergisi, Cem Karaca’nın Kramp konserine gelmesini anlatıyor:

Bakırköylü gençlerden kurulu Heavy Metal grubu Kramp geçtiğimiz ay içerisinde Ortaköy Sanat Merkezi’nde bir konser verdi. Doğan Sakin (solist-gitar), Nezih Onur (bas gitar) ve İdris Tübcil (davul)’den kurulu topluluk sunduğu “Heavy Metal” ziyafetiyle gençleri kendilerinden geçirdi.

4. sayımızda Cem Karaca ile yaptığımız röportajda Karaca’nın gençlere bir mesajı vardı. Müzikle ilgilenen tüm gençleri yanına çağırıyordu. İşte bu mesaj neticesinde konserden önce gazetemize gelen genç grup Kramp konserlerinde Karaca’yı da görmek istediklerini belirttiler. Karaca konser öncesi sahneye davet edildi ve bu pırıl pırıl grubu sonuna kadar destekleyeceğini söyledi. Yıllardan beri ilk kez bir rock türü konsere geldiğini belirten sanatçı sözlerine şöyle devam etti:

“Parçalarımda kullandığım bazı özellikleri hesaba katmazsanız aslında ben de bir rockçuyum. Ve bu gençleri finanse etmekten de büyük mutluluk duyacağım. Yaptıkları müziği de benimsiyorum.”

Bu arada bazı seyircilerce yuhalanan sanatçı bunun üzerine “Elbette beni yuhalayacaksınız. Ben her dediğime ‘Evet’ diye karşılık veren bir topluluğu karşımda görmekten hiç hoşlanmam” dedi. Bunun üzerine tüm salonda bir alkış tufanı koptu.

Konserde Kramp’ın çılgın, ürpertici ve sürükleyici nitelikteki ritimleriyle kendilerinden geçen gençler, sonunda sahneye fırlayarak danslarını orada da sürdürdüler.

Bakırköy’lü gençler olarak eğlenmeye ihtiyacımız sonsuz. Müziği benliğimizde hissedip dans edeceğimiz bir yerin olmayışından tasa Ortaköy’lere kadar gelip “Bizim” sanatçımız Cem Karaca ile eğlenmeyi düşündük. Çok da mutlu olduk. Belki Bakırköy’lü gençleri düşünen çıkar diye acaba boşuna mı bekliyoruz?

Yorum yap: