1990-07-12 Günaydın (Pentagram)

Pentagram çıldırttı

İlk defa “stage diving”e şahit olan masum gazeteci… Günaydın gazetesinden. Küpürde görünen haberin metni belki birebir olmamakla birlikte (bizimki de göz) şöyle:

Pentagram çıldırttı
Fame Star 90 Müzik Yarışması’nın üçüncü konserinde, ünlü Speed Metal topluluğu Pentagram’ı izleyen yaklaşık 200 genç, kendilerinden geçip dans ederek çılgınca eğlendiler. Heavy metal müziği eşliğinde dans edenler arasında yaygın olan baş sallama figürüne, orkestra elemanlarının yeni figürü eklendi. Orkestra elemanları konser sırasında seyircilerin üzerine uçmaya başladılar.

Fame City’de ilk kez Haziran ayının 19’unda Akbaba Rock Grubu’nun konseriyle açılan Fame Star 90 Müzik Yarışması’nın üçüncü etabı önceki akşam üzeri yapıldı.

Ünlü Speed Metal Grubu Pentagram’ın konserinde, boyunlarında zincir, kulaklarında küçük küpeler taşıyan, genellikle siyah ve dar kıyafetleri tercih etmiş, kabarık (?) bileklikli, yaz sıcağına rağmen ayakları postallı gençler çılgınca eğlendiler.

İlk etabı aralık (?) ayının 20’sinde sona erecek olan müzik yarışmasının, önceki gün yapılan etabında, Fame City’yi, elektronik aletlerin sesleri yerine, metal müzik dünyasının sert ritimli parçaları ve başlarını sallayıp yerlerinde yuvarlanarak metal dansı yapan gençlerin çığlıkları doldurdu. Yaklaşık bir saat süren çılgın konser sırasında gençler, üzerlerindeki kuru kafa ve şeytan desenli tişörtleri çıkartmak zorunda kaldılar.

Bu arada, seyircilerin çılgınca baş sallamalarına, orkestra elemanlarının seyircilerin üzerlerine uçma figürleri eklendi. Metal krizine giren grup elemanları, bu konserde de seyircilerin üzerlerine uçtular. Uçmalar sırasında seyirciler arasında hafif yaralananlar oldu. Ancak, konser ve dans bütün hızıyla devam etti.

Durmak yok: Heavy Metal konserini izlemek üzere Fame City’e akın eden gençler durup dinlenmeden dans ettiler. Aşırı sıcağın da etkilemediği bu gençler, enerjilerinin tümünü harcadıkları konser sonrasında sessizce dağıldılar.

Dans.. Dans… Dans…: Fame City’de “Fame Star 90 Müzik Yarışması”nda Pentagram Grubu’nun verdiği konseri izleyen ilginç kıyafetli gençler çılgınca dans ettiler. Dans sırasında başlarını sallayan, yerlerinde yuvarlanan gençler, konser süresince hiç durup dinlenmediler. Yaklaşık 50 metrekarelik bir alan içinde dans eden gençler kan ter içinde kaldılar.

Soyundular: Sıcağa rağmen hem çalıp hem de izleyicilerle birlikte dans eden grup elemanları çareyi soyunmakta buldular. Üzerlerindeki tişört ve gömleklerini çıkaran orkestra elemanları yalnızca şortlarıyla kaldılar. Bu arada, metal müziğin çılgın ritmi yeni bir figür ortaya çıkardı. Grup elemanları, bu figür gereği zaman zaman izleyicilerin üzerine uçtular.

Yorum yap: