1990-02-18

Pentagram röportajı

Peki dinleyicilerinize vermek istediğiniz mesajlarınız yok mu? Anthrax gibi mesela?
Hakan: Tabii ki var. Kasetin üstünde şarkı sözleri yazmayacak. Çünkü sözler istediğimiz gibi olmadı. Bu kaseti bir sürü zorlukla boğuşarak hazırladık. Yapacağımız en mükemmel şey değil. Bizim bütün isteğimiz Türkiye’de rock vardır denmesi. Türkiye’de Whisky’den beri aşağı yukarı 3 yıldır rock kaseti çıkmadı piyasaya. Biz diğer gruplara yol göstermek, örnek olmak istiyoruz.

Türkiye’de kaset yapabilecek ve de …
Tarkan: Kulübün işi bülten çıkarmak. Maksadı ise İstanbul dışındaki metal severlere İstanbul’daki metal haberlerini vermek. Kıbrıs, Adıyaman, Gaziantep’ten mektup geldi. Kars’tan konsere çağırdılar.

Kaset için parayı nasıl buldunuz?
Tarkan: Önce olduğu kadarıyla cebimizden veriyorduk. Ama sonra Hakan plakçı dükkanı açtı. Dükkanın kazandığı paraları harcıyoruz. Zaten kasetteki kapak ve efektler dışındaki her şey bize ait. Efektleri Güven (Aras) yaptı. Kapak için de yarışma açtık 100 bin lira ödüllü.

Biraz önce konser grubu olduğunuzu söylemiştiniz…
… kesmişler. Tam 15 dakika ellerimizde aletler sahnede öylece dikildik. Vali işini bitirdi de konsere devam edebildik. Utançtı.

Moda’daki konseriniz de olaylı sizin.
Tarkan: Evet, geçen sene Moda Sineması’nı tutmuştuk. Kapasite 600’dü, ama daha fazla bilet sattık. Hatta karaborsada 50 bin liraya bilet satılmış. Konser bitince birçok koltuğun kırıldığını gördük. Sinemanın yöneticileri, “Hurdaya çıkan koltukların parasını alırız; tamir edilebilecek gibi olanlar kalsın, siz gelip tamir edersiniz” dediler. Biz de hurdaları saymaya başladık; 30’dan fazlaydı. Konserin tüm karını sinemaya bırakmıştık. Hatta sinemanın yöneticileri parayı almak için davulumuzu rehin aldılar. Kuliste oturup ağladığımı hatırlıyorum. Bir keresinde de Hakan sarhoştu ve yanlışlıkla başka bir parçaya girmişti.

Şu şeytan meselesine gelelim şimdi.
Cenk: Evet, basında metalciler için bazı haberler çıktı. Sabah gazetesi birinci sayfasında “Metalcilerin Şeytanla Randevusu” diye kocaman bir başlık atmıştı. Tabii adamlar konsere savaş muhabiri yollarsa böyle olur. Bu yazıdan sonra birçok metalci, polisten ve magandalardan dayak yedi.

Hangi gruplar vardı o konserde?
Cenk: Metalium, Destroyer, Pegasus.

Sizin isminiz de biraz şeytanice.
Tarkan: Pentagram doğrudan büyü ve şeytanla ilişkili bir şekil değil ki; bir geometrik şekil içinde üçgen ve beşgen var. Efsanelerde, mitlerde falan üç ve beş karmaşık sayılar olarak geçer. Biz karmaşayı sembol almak istedik.

Söylemek istediğiniz özel bir şey var mı?
Murat: Evet, küçük seyircilere selam yolluyoruz. (bu sırada teybe doğru sırıtıp el sallıyorlar)

Hangi küçük seyirciler?
Cenk: Ortaokul ve lise öğrencileri. Bizim dinleyici kitlemiz onlar. Konserden…

Yorum yap: