1987-02-28 Hey (Whisky)

Whisky ve Hard-Rock

Whisky’nin Babaanne kasetine, Sivaslı bir Hey dergisi okuyucusunun yazdığı albüm yorumu (28 Şubat 1987):

1980’den sonra sayıları hızla artıp özellikle İstanbul gençliğini hop oturtup hop kaldırtan genç Rock gruplarından biri olan Whisky’nin beklenen kaseti nihayet çıktı. Kamil Özaydın (bas gitar), Serdar Çokuslu (vokal-solist) ve Flip Sümbülkaya’dan (bateri-vokal) oluşan Whisky’nin kaseti “Babaanne” adını taşıyor. Kapağını kendinden geçmiş bir gitarist kompozisyonunun süslediği kaset bildik bir parça olan “Babaanne” ile başlıyor. Bugünkü gençliği büyüklerine anlatan parçayı “Yolculuk” izliyor. “Şans Talih”ten sonra “Kendine Hoşgeldin”i dinliyoruz. İlk yüz Rock’n Roll’un özelliklerini anlatan “Rock’n Roll’u Bir Dinle”den sonra yer alan yine bir bildik parça olan “Bak Biz Genciz” ile sona eriyor. Kasetin en güzel parçası olan bu şarkıyı dinleyip de yerinde durabilene aşkolsun.

3 parçadan oluşan 2. yüz “Arayış”la başlıyor. Gitarın çok güzel kullanıldığı parça çok müthiş. Kaset “Rüşvet”ten sonra “Hoşgörü” ile sona eriyor.

Gitarın bütün parçalarda ön planda olduğu “Babaanne” başlangıç için hiç de fena değil. Dileğim Akbaba, Piramit, …, Kolon, …, Mavi Sakal gibi diğer Rock gruplarının da en kısa zamanda vitrinlerde kasetlerini görmek…

Türkiye’de Hard-rock yapılmıyor diyenler “Babaanne”yi dinleyin. Şayet daha tecrübeli birini arıyorsanız işte size tavsiyem (sonrasını okuyamadık).

Yorum yap: