1985-07-22 Hey

Kocaeli “Biz Dünyayız” diye inledi…

Kocaeli Genç Topluluklar Yarışması’nın ardından Hey dergisinde yer alan izlenimler… Yazının metni şöyle:

Grup Piramit… Asansör… Meridyen… Aqua… Ve Lodos, centilmence yarıştılar… Grup Piramit’in “En Büyük” olduğu kararını saygıyla alkışladılar… Ve gecenin sonunda tümü birden sahneye çıkıp, “We Are The World”ü hep bir ağızdan söylediler.

Pırıl pırıl topluluklar yarıştı Kocaeli’nde… Hiçbiri ötekinden daha az iyi değildi… Jüri üyeleri öylesine zorlandılar ki, seçim yaparken… Ama sonunda Grup Piramit, ipi göğüslemeyi başardı… Yarışmanın sunuculuğunu gençlerin yakından tanıdığı Nejat Çetinok üstlenmişti… Rock Müziği’mizin “babası” Erkin Koray, bu şölenin onur konuğuydu… Genç Rock’çılar babalarının gözlerine girmek için amansız bir mücadeleye girdiler…

Geçtiğimiz 15 Temmuz’da açılan ve 15 Ağustos’a kadar sürecek olan Kocaeli Eğlence Fuarı’nın en önemli etkinliklerinden biri de, “Genç Topluluklar Yarışması”ydı. Yarışmanın ilk elemeleri 18 Temmuz gecesi yapıldı. Kramp, Whisky ve Mavi Sakal’ın elendiği yarışmada, Meridyen, Asansör, Piramit, Lodos ve Aqua finale kaldı. 20 Temmuz gecesi, beş finalist arasından “ilk üç”ü seçecek olan jüri masasında, besteci Selmi Andak, Erkin Koray, tiyatrocu Suna Keskin, TRT program yapımcısı Müveddet Çetinok, … Organizasyon’dan Zehra, izleyiciler arasından çağırılan bir genç kız ve bu satırların yazarı oturuyordu.

Yarışmanın sunuculuğunu üstlenen Nejat Çetinok, sahneye ilk olarak Grup Meridyen’i çağırdı.

Çetinok’un sahneye çağırdığı ikinci grup “Lodos”tu.

Üçüncü yarışmacı grup Aqua’ydı. Cem Canbay ve Cem Berksoy’un gitar çalıp vokal yaptığı grubun öteki elemanları: Murat Tunalı (bas gitar), Özlem Dinçarslan (keman, vokal), Erhan Akhun (davul), Levent Gülsüz (klavye) ve Ediz Şener’di (flüt).

Ayhan Uyanık’ın bas gitar, Cem Bezeyiş’in solo ve ritm gitar, Hakkı Doğusoy’un davul ve Feyyaz Kuruş’un klavye çaldığı Grup Piramit büyük alkış topladı.

Çetinok, “Ve gecenin son yarışmacı grubu…” derken, Asansör, sahnedeki yerini almıştı bile…

Sonuçta, az bir oy farkı ile, Grup Piramit birinci, Asansör ikinci, Meridyen üçündü Aqua dördüncü ve Lodos beşinci seçildiler.

Gecenin, “Yarışmadan çok daha büyük olayı” ise, beş topluluğun tüm elemanlarının bir anda sahneyi doldurarak, Afrika’daki aç çocuklar için bestelenen ve tüm dünya ünlülerinin ortaklaşa söylediği “We Are the World” adlı parçayı çalıp söylemeleriydi… Göz yaşartıcı bir sahneydi bu!

Yorum yap: