Dergi / Fanzin
Mayıs 1991
Laneth 1. Sayı
Mondo Trasho ile aynı zamanda, Mayıs 1991’de çıkan Laneth Türkiye’nin ilk heavy metal fanzini olma özelliğini taşıyor. İlk baskısı 35 adet basılan ve yayın hayatına fotokopi olarak başlayan Laneth kısa süre içinde ofset baskıya geçti, daha sonra kapakları renklendi ve yerli grupları kapağa taşıyarak, konserler düzenleyerek Türkiye’de müzik üretimi için önemli kaynaklardan biri oldu.
İlgili olaylar:
Dergi / Fanzin
Mayıs 1991
Mondo Trasho 1. Sayı
Laneth ile birlikte Türkiye’nin ilk fanzini olma özelliğini taşıyan Mondo Trasho, Laneth’in aksine edebiyata da yer veriyordu. Böylece sadece bir müzik fanzini olma özelliğinden sıyrılmıştı.
Oradaydılar:
Esat C. BaşakKonser
1 Haziran 1991
Oradaydılar:
Moribund Youth
Konser
8 Haziran 1991
Swazafix, Hazy Hill, Metalium, DarkPhase, Crimagate konseri
DarkPhase üyelerinin çabalarıyla davet edilen Hollandalı grup Swazafix’in katılımıyla 2 gün süren bir etkinlik düzenlendi. Gruba Ankara’nın önemli noktalarını gezdirirken Hazy Hill ve DarkPhase elemanları mihmandarlık yaptı.
Dergi / Fanzin
Haziran 1991
Laneth 2. Sayı
Laneth’in ikinci sayısının kapağında Slayer var, içeride ise yerli isimlerden Moribund Youth’un demosu, Pentagram-Spinners-Sceptic Age-Second Realm konseri, Bartu Toptaş’ın başından geçen trafik kazası gibi konular bulunmakta.
İlgili olaylar:
Dergi / Fanzin
Temmuz 1991
Laneth 3. Sayı
Laneth’in 3’üncü sayısında da kapak Slayer. İçeride yerli meselelerden Gülhane olayları (Krosun Siyah Tokmağı köşesinde), Moribund Youth’un muhtemel ilk konseri, Hollanda’dan Swazafix eşliğinde Metalium, Hazy Hill, DarkPhase ve Crimegate konseri dikkati çekiyor.